הצטרפו אלינו

המדריך להתקנת מערכת בית חכם לבד

התקנת מערכת בית חכם לבד מאפשרת לכם להקים מערכת ייחודית המתאימה בדיוק לצרכים שלכם. התאמה אישית של מערכת בית חכם מאפשרת לכם גמישות, חיסכון בעלויות, אפשרות להרכיב מערכת בשלבים וכמובן סיפוק אישי רב.

בדרך זו תוכלו לחסוך כסף רב וחשוב לזכור כי אין צורך להתקין את כל המערכת מראש אלא ניתן לבנותה בשלבים, להוסיף מודולים חדשים בהתאם לצורך ולתקציב, וכאשר יוצאים לשוק פטנטים ומוצרים חדשים תוכלו להרכיב אותם ולשדרג את המערכת בבית.

פתרון לבתים חדשים וישנים

אם אתם מעוניינים להגשים חלום ולהפוך את הבית שלכם לחכם כך שתוכלו לשלוט במגוון אפשרויות, לשפר את החוויה והשהות ביית, לחסוך בעלויות וליהנות ממיגון איכותי יותר, כל שעליכם לעשות הוא ללמוד את הנושא לעומק ולרכוש את המוצרים הנדרשים למערכת. יש ברשת האינטרנט מידע רב וניתן לפנות לחברות המובילות בתחום על מנת לקבל ייעוץ. יש הפונים לחברות בית חכם על מנת שאלה יתקינו עבורם מערכת מלאה, בהתאם לתקציב ולדרישות של הלקוח, אך חשוב לדעת כי קל יחסית להתקין מערכת בית חכם לבד ויש בכך סיפוק רב. באמצעות מערכת בית חכם תוכלו לשלוט מרחוק במכשירי החשמל המותקנים בבית, באורות הבית, במערכת המיגון, במזגן ובשלל מוצרי האלקטרוניקה המתקדמים המותקנים אצלכם. השליטה מתבצעת באמצעות שלט עם ממשק מרכזי, באמצעות האינטרנט, באמצעות המכשיר הנייד, זיהוי קולי, הודעות סמס וכדומה.

התקנת מערכת בסיסית

יש בשוק מגוון מערכות בית חכם בסיסיות אותן קל להתקין לבד. מערכת בסיסית כוללת גלאים שונים, שקעים ומתגים ובאמצעות תוכנה ניתן לשלוט ברשת ובמוצרי החשמל השונים בבית בקלות ובנוחות. את המערכת הבסיסית ניתן לשדרג ולשכלל, להוסיף חיישנים וגלאים מתקדמים יותר ובאמצעות ממשק התוכנה, השלט או האפליקציה במכשיר הנייד ניתן לשלוט במגוון המכשירים המחוברים למערכת, כגון עמעום אורות, כיבוי והדלקת המזגן מהנייד, כיבוי והדלקת אורות, הפעלת מצלמות אבטחה באופן אוטומטי כאשר החיישן מגלה תנועה בבית, סגירת תריסים כאשר גשם מתחיל לרדת ועוד. בנוסף, יש מערכות מתקדמות עם זיהוי קולי ויש להתקין משדר המיועד לכך.

התקנת התוכנה והבקרים

לפני התקנת הבקרים חשוב להקפיד על כללי הבטיחות והעבודה עם רשת החשמל והתקשורת. יש מערכות בקרה מרכזיות אותן יש לחבר לארון החשמל ולכן מומלץ לקרוא מידע אודות נושא זה ולפעול בזהירות. אם אתם פריקים של מחשבים וטכנולוגיה לא תיתקלו בקשיים רבים ותוכלו להתגבר בקלות על משימה זו ועל התקנת כל רכיבי מערכת בית חכם. חשוב לדעת כי יש מגוון מערכות בית חכם, ביניהן מערכות אלחוטיות, מערכות הפועלות באמצעות שלט רחוק ומערכות העובדות באמצעות טלפון חכם. לאחר התקנת מערכת הבקרה עליכם להתקין את הבקרים, הגלאים והחיישנים השונים, בהתאם למערכת שרכשתם וליישומים בהם אתם מעוניינים. לאחר מכן, עליכם להתקין את התוכנה במחשב , לסרוק באמצעותה את הבקרים ולהתחיל בתכנות ההפעלות של כל בקר בהתאם לצורך.

תכנון המערכת

באמצעות התוכנה תוכלו להכין מסכים שונים וחשוב לזכור כי עוד אנשים מלבדכם ישתמשו במערכת ולכן רצוי לעצב מסכים פשוטים ככל הניתן. כאשר השליטה נעשית באמצעות בקר המותקן על הקיר או שלט RF משוכלל חשוב לחלק את אזורי הבית וליצור כפתורים נוחים לנגיעה ולהפעלה. תכנון מוקדם ולאחר חשיבה ישדרג את איכות חייכם ויספק לכם הנאה רבה מתפעול הבית החכם שהתקנתם לבד.

המאמר נכתב על ידי "לירן ענבר", מנכ"ל חברת טופ סינמה.

חדשות אחרונות