הצטרפו אלינו

מחשב מדיה סנטר או סטרימר?

כיום אנו חיים בעידן בו יש הכול ומהכול, ובתחום המחשבים ניתן למצוא שלל סטרימרים, מחשבי מדיה וטלוויזיות חכמות, כך שמי שאינו חי את התחום, בקלות עשוי ללכת לאיבוד, במיוחד כשלכל אחד יש דעה לא מקצועית שהוא ממהר להשמיע.

על כן, אם גם אתם בימים אלו שוקלים האם לרכוש מחשב מדיה סנטר או סטרימר, הרי שאתם מוזמנים להיעזר במאמר זה, ולו על מנת להתחיל להבין מה נכון עבור הסיטואציה הפרטית שלכם, וזאת כי גם פרמטרים אישיים מהווים שיקול אשר דורש התייחסות.

התחרות על הלקוח

ראשית ניישר קו ונציין שסטרימר הנו מוצר שאט אט הפך להיות נחלת הכלל, אך עדיין רבים לא יודעים במה מדובר ועל כן נבהיר שמטרת הסטרימר להעביר תכנים מהמחשב ישירות לטלוויזיה, בין אם מדובר בתמונות, קבצי מוזיקה, סרטים וכדומה, כאשר הדבר נעשה באמצעות רשת אלחוטית, או כבל רשת. פה ראוי לציין שכיום ניתן להשיג את שירותי הסטרימר דרך ממירים מבית חברת הכבלים, ועל כן כיוון שהתחרות גדלה, החברות שמייצרות סטרימטרים לא נשארו חייבות, אלא פשוט העלו את הרף והוציאו סטרימרים שיודעים להעניק הרבה יותר, למשל להוריד אפליקציות, לראות בתלת מימד, לגלוש באינטרנט וכדומה, כך שסה"כ מדובר במעין מחשב קטן. האם פה נשארו חברות הטלוויזיה אדישות לתחרות? כמובן שלא, כך שכתגובה הן ייצרו טלוויזיות חכמות. ומה בדבר מחשב מדיה? המשיכו לקרוא!

המרדף אחר המוצר החדש

לאור כל זאת ניתן לראות כיצד הלקוח זוכה לתשומת הלב המרבית הן מצד חברות הסטרימרים והן מצד חברות הטלוויזיה, כך שאין פלא שיש לא מעט לקוחות מבולבלים ועל כן נוריד את ההתלבטות לפן הפרקטי – הן בהיבט של התחזוקה והן בהיבט של הבלאי. כלומר יש לקחת בחשבון שלצד העובדה שהמלחמה הנ"ל גורמת לשתי הקבוצות להוציא פעם אחר פעם מוצרים חדשים, עדיין הלקוח לא יוצא מורווח, ולו כי זה אומר שנוצרת התחושה שבכל עת יש לרכוש את המוצר החדש, ובנוסף עד כה ניתן לראות שהמחירים של הסטרימרים והטלוויזיות החכמות כלל אינם זולים. לעומת זאת, מחשב מדיה בסופו של יום הנו מחשב, כך שגם אם מתעוררת תקלה, ניתן להיעזר בטכנאי מחשבים ולהימנע מרכישה מחודשת.

תפקידו של טכנאי

אם המונח "מחשב מדיה" עשוי להישמע מבהיל, הרי שאתם מוזמנים להחליף את הביטוי במונח "מחשב קולנוע ביתי". כאן ראוי לציין שגם בתחום זה יש לא מעט שיפורים וחידושים, אם כי מעט פחות ממה שהסטרימר יודע להציע. כמו כן טוב לדעת שאין צורך להחליף את המחשב עם כל חידוש, אלא כל שיש לעשות זה לשדרג אותו באמצעות טכנאי מחשבים שניתן למצוא בכול מקום. לסיכום נציין שאם נבקש לענות על השאלה איזו אופציה יותר עדיפה, נציין שיש אסכולה שתומכת במחשב מדיה סנטר.

חדשות אחרונות