הצטרפו אלינו

קנייה והתקנת מערכת מדיה סנטר

זהו החלק הראשון במדריך לקנייה והתקנה של מחשב מדיה סנטר מבוסס Windows Media Center לבית החכם שלכם. המאמר נכתב לקהל יעד שהצד הטכני הוא לא הצד החזק שלו, אך יחד עם זאת בהחלט מתאים גם למשתמשים המתקדמים יותר. במאמר זה נסקור את כל הפרטים החל מ-מזה מחשב מדיה סנטר? מה צריך לדעת לפני הרכישה ומה הוא המפרט הטכני הרצוי, שלב ההתקנה הפיזית ועבודה יום יומית עם המחשב. בסוף התהליך במידה ועדיין נשארו לכם שאלות לא פתורות, ניתן להכנס לפורום בית חכם ולקבל עזרה שם.

אז אנחנו רוצים מחשב מדיה סנטר לבית החכם שלנו. מאיפה נתחיל? ראשית בוא נראה מה נקבל אם נחליט לרכוש לנו צעצוע נחמד שכזה.
1. יכולת להקליט מהממיר שלנו (כמו יס מקס והוט מג'יק).שלט למדיה סנטר
2. לראות סרטים, סדרות ותכנים אחרים שיש לנו על המחשב או מהרשת,
ללא הצורך לקום מהספה(כי יש לנו שלט ששולט במחשב המדיה סנטר).
3. נוכל לנהל ולהאזין לכל ספריית המוסיקה שלנו, שוב ללא הצורך לקום מהספה.
4. ניתן לשחק משחקים, לבדוק דואר אלקטרוני, לגלוש לאתרים שונים וכל זה בעזרת תוכנת windows media center.

עכשיו כשאנחנו יודעים מה נקבל, אין מה לעשות ועלינו לפתוח את הכיס. רכישת המחשב תעלה בין 2000 ל- 2500 שקל. מערכת הפעלה תעלה בין 0 ל - 1300 שקל, כנראה שהנזק בקניית מערכת מדיה סנטר יהיה בערך 3000 שקלים.

מדריך טלויזיה למדיה סנטר לבית חכם
מדריך הטלויזיה של תוכנת המדיה סנטר

מדיה סנטר - שלב הרכישה:
אנחנו הולכים לקנות: מחשב, כרטיס טלויזיה ומערכת הפעלה. את שלושת הדברים האלה ניתן לרכוש במעמד אחד בכל חנות מחשבים אי שם בארץ.
כעת, אין ברירה ונצטרך לדבר קצת על דברים טכניים שקשורים למפרט אותו אנו צריכים למערכת המדיה סנטר.
  • כמות הזיכרון הפנימי צריכה להיות 2 ג'יגה. גודל כונן האיחסון 500 ג'יגה. אם המספרים לא אומרים לכם שום דבר זה בסדר. למען הסדר הטוב בזמן כתיבת שורות אלו 2 ג'יגה זה הסטנדרט כיום בכל מחשב, 1 ג'יגה זה כבר קצת מידי ו- 4 ג'יגה זה ממש מעולה (ההפרש הוא עד 300 שקלים). מעבד: dual core 2 - זה הסטנדרט כיום.
  • מארז המחשב, יש לו השפעה בכל מה שקשור לשקט ולספק הכוח שלו, כמו כן כמובן על הצורה החיצונית. אם נרצה שהמחשב ישב במקום גלוי לעין אז ניקח מארז שטוח ויפה וכמובן שקט.
  • כרטיס מסך: על מנת לחבר את המחשב לטלויזיה יש צורך בכרטיס מסך בעל יציאת HDMI. ישנן עוד אפשרויות לחבר את המחשב לטלויזיה אבל חבל יהיה להתפשר בנקודה זו. הפערים באיכות גדולים מאוד.
  • כרטיס טלויזיה: אחראי על קבלת האות מהממיר ועל השליטה בממיר (העברת ערוצים). נרצה לרכוש חבילה שכלול בה:
    כרטיס טלויזיה שלט  עינית לשלט IR Blaster (מעביר ערוצים בממיר)
    Hauppauge_PVR_150_MCE מדיה סנטר שלט מדיה סנטר לבית החכם IRReciver למדיה סנטר IRBlaster למדיה סנטר לבית חכם
  • חבילה נפוצה כזו יש לחברת Hauppauge והדגם WinTV-PVR-150 MCE עלות כ-400 שקלים. הכרטיס הזה הוא לא HD (כרטיסי HD עדיין יקרים מאוד).
  • כרטיס רשת אלחוטי: אם למיקום המיועד של המחשב לא מגיע כבל רשת ויש לכם בבית אינטרנט אלחוטי (ראוטר) אז עליכם לרכוש כרטיס רשת אלחוטי שמחובר בתוך המחשב, או באמצעות USB. ישנם הרבה מאוד דגמים וחברות שמייצרות כרטיסים כאלה ובמהירויות שונות. כיום הסטנדרט הוא 54 Mb ואם יש לכם קצת כסף נוסף ניתן לרכוש גם כרטיס בעל מהירות תעבורה של 108 Mb. ישנה חשיבות למהירות זו במידה ותצפו הרבה בתכנים מוזרמים מהאינטרנט, כמו לדוגמה YouTube.
  • אפשר להוסיף מקלדת + עכבר אלחוטי ב-300 שקל לתענוג המושלם.
  • מערכת הפעלה עם ‎Windows Media Center זמין בגירסאות Home Premium, ‏Professional, ו- Ultimate של Windows 7. כאשר מבחינת המדיה סנטר אין הבדל בין הגירסאות והגירסה הכי זולה היא Home Premium . בכל מקרה אנו ממליצים על התקנה של מערכת הפעלה חוקית, אילו שאינן חוקיות בדרך כלל לא ניתן להתקין בהן עדכונים חשובים שמתקנים ליקויים קיימים ופרצות אבטחה.
ניהול מוסיקה במדיה סנטר
ספריית המוסיקה במדיה סנטר
אחרי שקיבלנו מושג כללי מה אנחנו צריכים אפשר לסכם את השלב הראשון.
1. הולכים לחנות מחשבים
2. אומרים שלום, אני מעוניין במחשב מדיה סנטר לסלון הבית.
3. במחשב צריך שיהיו 2 ג'יגה זיכון פנימי ו-500 ג'יגה הארד דיסק.
4. מעבד המחשב צריך להיות dual core 2, (אינטל היא היצרנית המוכרת בישראל), המארז נתון לשיקולכם.
5. כרטיס טלויזיה של חברת Hauppauge מדגם WinTV-PVR-150 MCE .
6. כרטיס מסך/וידאו עם יציאת HDMI (הדגם פחות חשוב) + כבל HDMI אם לא מסופק עם הכרטיס.
7. מערכת הפעלה עם ‎Windows Media Center זמין בגירסאות Home Premium, ‏Professional, ו- Ultimate של Windows 7.
8. כרטיס רשת אלחוטי במידה ויש צורך.
9. לשלם ולבוא לקחת. לא לשכוח וידוי של אחריות (כדאי שתהיה אחריות של 3 שנים על רוב החלקים במערכת מדיה סנטר)
טיפ: במידה ורכשתם את כל הפריטים בחנות אחת והחנות התקינה את כל הכרטיסים ואת מערכת ההפעלה חסכתם לעצמכם די הרבה זמן ולכן כדאי לכם לוודא שבחנות שאתם קונים, יש את כל הפריטים שצריך וכמו כן גם אם העלות גבוהה ב-200-300 שקלים, יתכן שזהו מחיר שכדאי לשלם כדי לקבל כבר הכל מוכן.
צפיה בסדרות במדיה סנטר

בכתבה הבאה נסביר כיצד מרכיבים את מערכת המדיה סנטר בסלון הבית החכם שלנו.

חדשות אחרונות